Aktiviteter

TIDIGARE HÄNDELSER

2021

Samtalsträff – fokus ursprung och oegentligheter, 14 mars

Den 14 mars hölls en samtalsträff på Zoom där vi diskuterade den senaste tidens händelser gemensamt och i mindre grupper.  I media och på sociala medier har oegentligheter vid adoption varit i fokus på ett sätt som berör många och i synnerhet oss som är adopterade oavsett var man befinner sig i sina tankar kring adoptionen.

AEF årsmöte, 24 januari

Söndag 24 januari hölls digitalt årsmöte som efterföljdes av en bejublad föreläsning om afrohår med frisören och medlemmen Sabina Högstrand.

2020

Föreställningen Stulet barn, digitalt från Dramaten, 23 november

Tack vare den digitala omställningen gavs möjlighet att se den föreställning AEFs medlemmar var inbjudna att se i mars, digitalt via Dramaten från den 23 november och en månad framåt.

Konferensen Flip the Script, 20-21 november

I samband med den årliga konferensen, Flip the Script, av och för adopterade, som i år arrangerades av Transnationellt Adopterades Riksorganisation, TAR, och skulle hållas i Malmö, hade AEF planerat för att låta medlemmar i AEF få resebidrag för att kunna delta på plats, oavsett bostadsort. AEFs ordförande medverkade i programmet.

Konferensen genomfördes helt digital med anledning av pandemin och alla medlemmar i AEF som så önskade kunde därmed delta.

Tema Att vara adopterad – Psykisk hälsa, 24 oktober

Samtal om adopterades psykiska hälsa. Vi reflekterade kring: vad kan vi göra för att må bra? Hur kan vi hantera psykisk ohälsa i relation till röttersök och återresor? Digital träff.

Tema Att vara adopterad – Anknytning, 12 september

Vi reflekterade tillsammans kring hur vi lär oss att vara i nära relation när vi är barn och vad det innebär för oss när vi är vuxna. Digital träff.

Medlemsträff, 23 augusti

Medlemsträff med fokus på nya medlemmar. Digital träff.

Medlemsträff, 16 maj

Styrelsen berättade om vad som är aktuellt inom adoptionsområdet. Information om kommande samtalsträffar. Digital träff.

Inställd föreställning, Stulet barn på Dramaten, 19 mars

Madeleine in Hwa Björk, adopterad från Korea, skulle medverka i Svenska berättelser på scen, där Sveriges Radio flyttar berättelser, och lyssnare, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

AEFs medlemmar var inbjudna och hade anmält ett tiotal medlemmar att gå på denna föreställning med efterföljande mingel, men även denna aktivitet blev i sista sekunden inställd på grund av pandemin.

Inställt seminarium, 14 mars

AEF hade planerat för ett gemensamt seminarium i Stockholm med Chileadoption.se om adopterades rötter då, nu och i framtiden. Flera mycket intressanta föreläsare var bokade att komma från såväl Norge som olika delar av Sverige, men seminariet blev inställt i sista sekunden pga pandemin.

Tema Att vara adopterad – filmvisning, 7 mars

Visning av filmen Amys vilja med efterföljande samtal kring att vara adopterad, identitet och rötter. Studiefrämjandets lokaler.

Årsmöte, 25 januari

Årsmöte i Studiefrämjandets lokaler med val av ny styrelse. Mötet följdes av middag på etiopisk restaurang för de som så önskade.

2019

Söndag 24 november hade vi medlemsträff med glöggmingel

Över glögg och lussekatter gick vi igenom höstens aktiviteter, AEF:s politiska påverkansarbete samt önskemål inför det kommande året.

Söndag 13 oktober hade vi medlemsträff kring rötter och DNA, del 2 

Inledningsvis hölls en mini work-shop där vi tillsammans gick igenom ett utkast till en kommande enkät för föreningens medlemmar. Syftet med enkäten är att gemensamt utforska om vi kan se några gemensamma mönster eller företeelser i våra adoptionsprocesser som skulle kunna vara till hjälp för de som vill söka sina rötter. Underlaget är också tänkt att kunna användas när vi väljer vilka frågor vi som förening vill lyfta i olika sammanhang.

download

Därefter kom Kerstin O’Brien, handläggare på Röda Korset och presenterade hur de arbetat med efterforskning av personer och familjeåterförening i samband med kris och konflikt i Etiopien

Slutligen hade vi besök av Gizachew Ayka från föreningen Bright Stars i Addis Abeba. Han gav en reflektion kring frågor om rötter och återförening ur den biologiska familjens perspektiv.

Dagen avslutades med gemensam middag på etiopisk restaurang för dem som så önskade.

Onsdag 18 september hade vi medlemsträff Rötter och DNA, del 1 

dna-1020670_1280.png

Medlemmar i föreningen berättade om sina erfarenheter av att söka och finna respektive inte finna biologisk släkt via DNA.

images.jpg

Efteråt utbyttes tankar, upplevelser och erfarenheter kringa att söka rötter på olika sätt.

Lördag 25 maj, på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm medverkade AEF, tillsammans med flera andra adopterades organisationer, i en manifestation mot illegala adoptioner

HÄR kan du läsa Sara Grönroos tal som hon framförde för AEF under manifestationen!

Sara Grönroos, AEF.png

Här finns med info om själva manifestationen mot illegala adoptioner

Söndag 12 maj

Föreläsning och samtal med Gizachew Ayka om upplevelser av adoption i Sverige och Etiopien

20190222_121957.jpeg

Gizachew Ayka, medgrundare av en av Etiopiens största organisationer för gatubarn samt bror till bland annat syskon som adopterats till Sverige, kom till oss i AEF. Vi fick inblickar i hur livet kan se ut för en familj som lämnat barn för adoption och samtalade om hur kulturskillnader kan ge sig till känna i samband med återföreningar mellan adopterade och förstafamiljer.

Efter seminariet gick flera av oss och åt en gemensam middag på en etiopisk restaurang.

Söndag 7 april kl 17-20 

images.jpg

Etiopisk middag med AEF!

Styrelsen berättade om kommande aktiviteter under 2019.

Söndag 3:e mars 2019 höll 

AEF ÅRSMÖTE 

Alla medlemmar hälsades välkomna!
(Endast betalande medlemmar äger rätt att rösta på årsmötet.)

2018

Söndag 2 december

Välkommen på AEF:s årliga glöggmingel med öppet styrelsemöte!

Kontakta aefkontakt@gmail.com för info om lokal.

Varmt välkommen önskar AEF:s styrelse!

images

Tisdag 6 november

AEF:s seminarium på ABF – Inbjudan – klicka här!

Lördag 13 oktober

AEF fest!

Vi träffas på restaurang kl. 18:00 och äter en etiopisk buffé. Kaffe efter maten och all dryck under under kvällen beställs och betalas av var och en på plats. Nattklubben öppnar kl. 23:00.

Du som vill ansluta senare under kvällen är varmt välkomna att göra så. Festen är för dig som är över 18 år och adopterad från Etiopien eller Eritrea.

Vid frågor om festen maila aefkontakt@gmail.com.

Varmt välkomna önskar festkommittén Camilla och Anna!

Bilder från http://jebena.com/

<span>%d</span> bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close