2022

Nov 2022

Den 26 november hölls ett extrainsatt årsmöte som resulterade i att föreningen valde en ny revisor. Han heter Henrik Bäckbro och jobbar som redovisningskonsult på företaget Redovisningskonsulterna.

Henrik kommer hantera årsredovisningen för 2022 därefter väljer vi som vanligt revisor på kommande ordinarie årsmöte för 2023. Om ni har frågor eller vill ha mer information är ni välkomna att maila till aefkontakt@gmail.com.

Efter mötet samlades vi på EthioStar och åt Injera tillsammans.

Okt 2022

Under oktober möttes några av våra medlemmar vid två tillfällen på EthioStar i Stockholm. Tillsammans fick medlemmarna lära sig att laga Injera och olika såser.

Sep 2022

24 september hade vi ett Zoom möte där vi bland annat diskuterade kring identitet och sammanhang. Det var ett fint samtal med mycket tankar kring vilken identitet man känner sig hemma i och vilken identitet som man får av andra.

10 september samlades delar av föreningen live och online för att diskutera filmen Reckoning with the primal wound som är skriven, producerad och regisserad av Rebecca Autumn Sansom. Alla hade möjlighet att se filmen innan vi träffades. Filmen väckte intressanta tankar och diskussioner om adoption.

Aug 2022

Den 28 augusti samlades ett gäng för att testa på etiopisk dans. Vi möttes upp på Mäster Olofsgården tillsammans med dansläraren Biruk Eyayu Manyazewal. Det var en fantastiskt kul eftermiddagen som innehöll flera folkdanser från olika regioner i Etiopien.

Juni 2022

Den 12 juni träffades medlemmar i föreningen tillsammans med anhöriga upp för en trevlig picknick i Rålambhovsparken.

Maj 2022

Fysisk Samtalsgrupp – Oegentligheter

Den 7 maj möttes vi på Studiefrämjandets lokal på Folkungagatan 124, Stockholm där vi gick igenom resultatet vi fått från den enkät vi skickat ut för att kartlägga eventuella oegentligheter i relation till adoptioner från Etiopien/Eritrea. Under mötet hade vi fördjupade diskussioner kring ämnet. Under träffen var det många intressanta samtal och flera deltagare delade med sig av sina adoptionshistorier.

Välkommen nya medlemmar

Den 4 maj hade vi ett digitalt välkomstmöte för nya medlemmar där delar av styrelsen presenterad sig själva och vad föreningen gör.

April 2022

Digital Samtalsgrupp – Oegentligheter

Den 24 april 2022 möttes vi ett första digitalt samtal där vi gick igenom resultatet vi fått från den enkät vi skickat ut för att kartlägga eventuella oegentligheter i relation till adoptioner från Etiopien/Eritrea. Under mötet hade vi fördjupade diskussioner kring ämnet i mindre grupper.

Mars 2022

AEF årsmöte 2022

Den 12 mars 2022 hölls AEF årsmöte digitalt. Styrelsen fick fortsatt förtroende och samma medlemmar kommer att fortsätta under 2022.

Pia Ninche (ordf)

Cia Wrangebo (sekr)

Emilia Norman (kassör)

Emelie Jansson (ledamot)

Lisa Grenströmer (suppleant)

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close