2019

20 december 2019

AEF har noterat att det nu finns ett ökat intresse för att tillsätta en utredning kring internationella adoptioner. AEF:s styrelse har därför, med utgångspunkt i våra tidigare texter och våra samtal under årets medlemsträffar, skrivit ett skuggdirektiv som vi skickat till berörda ministrar och partiledare inom Januariavtalet. 

Här kan du läsa AEFs skuggdirektiv till en kommande utredning, 20 dec 2019 som pdf

10 december 2019

Med anledning av Etiopiens premiärminister, Dr. Abiy Ahmed Alis besök i Sverige och Norge för mottagandet av Nobels fredspris den 10 december 2019, har AEF skickat ett öppet brev där vi ber om stöd när vi söker våra rötter i Etiopien.

Här kan du läsa brevet Open letter to H.E. Prime Minister of Ethiopia Dr Abiy Ahmed Ali som pdf.

28 november 2019

AEF har sedan våren 2018 för dialog med såväl tjänstemän i regeringen som riksdagsledamöter. Under september 2019 har tre motioner lagts fram i riksdagen som rör internationellt adopterades livsvillkor och rättigheter. I samband med detta har AEF skickat en uppmaning till gruppledare för partier i riksdagen samt till berörda ministrar om behovet av att agera för adopterades rättigheter.

Här kan du läsa uppmaningen Dags att agera för adopterades rättigheter, 191128 som pdf.

 25 maj 2019

Lördag 25 maj 2019, medverkade AEF, tillsammans med flera andra adopterades organisationer, i en manifestation mot illegala adoptioner.

Här kan du läsa Sara Grönroos tal som pdf

För återkoppling och frågor, vänligen skicka e-post till AEF

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close